Торгові поліпшення в Китаї добре відбилися на показниках азіатських акцій
Категорія
Фінанси
Дата публікації

Торгові поліпшення в Китаї добре відбилися на показниках азіатських акцій

Торгові поліпшення в Китаї добре відбилися на показниках азіатських акцій
Джерело:  Reuters

У середу азіатські акції зробили свій перший справжній підйом з початку року після того, як китайські торги перевершили очікування, давши надію для світової економіки, повідомляє Reuters.
Японський Nikkei підскочив на 2,6%, австралійські акції виросли на 1,3%. Індекс MSCI за межами Японії збільшився на 1,6% від найнижчого рівня з кінця 2011 року. Навіть ртутні ринки Китаю виросли на 0,8%, а індекс CSI300 - 0,9%. E-mini ф'ючерсні контракти на S & P 500 піднялися на 0,8%.
Поліпшення відбулися після того, як Китай повідомив про збільшення експорту на 2,3% в юанях у грудні, в порівнянні з роком раніше, а імпорт опустився на 4,0%.
У доларовому вираженні грудневий експорт Китаю перевищив очікування аналітиків, впав на 1,4% в порівнянні з роком раніше, у той час як імпорт знизився на 7,6%. Аналітики, опитані Reuters, очікували падіння експорту на 8%, а імпорту на 11,5%.
Натяк більш міцного попиту з боку Китаю надав відстрочку для цін на сировинні товари, які йшли з молотка протягом декількох місяців.
Ф'ючерси на американську нафту підвищилися на 44 центи до $30,88 за барель на наступний день після падіння до $29,93. Brent піднялася на 31 цент вище до $31,17 за барель. Ф'ючерси на американську нафту впали на 17% за сім сесій, подарунок для споживачів по всьому світу, але й потужна сила.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?