Великобританія інвестує мільярд фунтів стерлінгів в служби охорони психічного здоров'я
Категорія
Світ
Дата публікації

Великобританія інвестує мільярд фунтів стерлінгів в служби охорони психічного здоров'я

Великобританія інвестує мільярд фунтів стерлінгів в служби охорони психічного здоров'я
Джерело:  The Independent

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон оголосив, що майже 1 млрд фунтів стерлінгів будуть інвестовані в служби охорони психічного здоров'я по всій Великобританії, повідомляє The Independent.
Рішення, вперше представлене в заяві восени 2015 року, буде спрямоване на надання підтримки зокрема молодим матерям і підліткам з порушеннями, такими, як анорексія, сказав він у своєму виступі в понеділок, 11 січня, на благодійному вечорі спільноти Family Action в Лондоні.
Кемерон заявив, що країні давно пора "відкрито" і "зріло" поглянути на психічне здоров'я і табу, які все ще зберігаються навколо психічних хвороб.
«Як країна, ми повинні бути набагато більш зрілими в цьому питанні. Менше розмов напівголосно, менше перешіптувань; більше відвертого та відкритого обговорення. Ми повинні прибрати цей сором, це збентеження, щоб люди знали, що вони не одні, що, коли хмари згущуються, вони не повинні страждати мовчки. Я хочу, щоб ми могли сказати тим, хто бореться: «Поговоріть з кимось, попросіть вашого лікаря про допомогу, і ми завжди будемо поруч, щоб підтримати вас», - сказав прем'єр.
Неймовірно, але Кемерон - перший діючий прем'єр-міністр країни, який коли-небудь говорив про психічне здоров'я в публічному виступі.
Заходи, які вживе держава, включають виділення фондів для забезпечення спеціалізованої медичної допомоги в галузі психічного здоров'я жінок до і після вагітності, які піддаються ризику до- і післяпологової депресії, на послуги психіатричного лікування у відділеннях невідкладної допомоги лікарень і на цілодобову психіатричну допомогу в співтоваристві в якості альтернативи лікарні.
Також була встановлена ​​мета, щоб, принаймні, половина людей, у яких вперше встановлено діагноз психозу, пройшли лікування протягом двох тижнів, і чотири тижні на лікування для підлітків з розладами харчової поведінки.
Представник Ліберально-демократичної партії Норман Лемб, який був міністром охорони здоров'я при коаліційному уряді до минулого року, заявив, що плани "значно зменшилися" у порівнянні з амбіціями, викладеними коаліцією в 2014 році.
Але виконавчий директор благодійного центру психічного здоров'я Mind Пол Фармер сказав, що ця пропозиція передбачає "істотні зобов'язання".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?