Мінагрополітики шукає причину сальмонели в яйцях для експорту до Ізраїлю
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінагрополітики шукає причину сальмонели в яйцях для експорту до Ізраїлю

Мінагрополітики шукає причину сальмонели в яйцях для експорту до Ізраїлю

Міністерство аграрної політики та продовольства України проводить розслідування на предмет наявності сальмонели в яйцях, які експортувалися з України до Ізраїлю, пише прес-служба Мінагрополітики.
Про це повідомляє перший заступник голови державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа.
«6 січня розпорядженням заступника головного державного інспектора ветеринарної медицини прийнято рішення про проведення протиепізоотичного розслідування на підприємстві, яке здійснює експорт харчових яєць до Держави Ізраїль. Паралельно були відібрані біологічні матеріали на дослідження у відповідну регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини та Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи в м. Києві. Зараз дослідження тривають. За їх результатами буде поінформована як ізраїльська сторона, так і українська. Для нас це питання є пріоритетним, тому ми вживемо всіх необхідних заходів для того, щоб це завдання виконати», - повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
Як повідомлялося раніше, Ізраїль тимчасово зупинив імпорт яєць з України і звернувся до ветеринарної служби України з проханням провести розслідування і виявити джерело зараження бактеріями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?