Прем'єр закликає АМК і Міненерговугілля зайнятися питанням цін на бензин
Категорія
Економіка
Дата публікації

Прем'єр закликає АМК і Міненерговугілля зайнятися питанням цін на бензин

Прем'єр закликає АМК і Міненерговугілля зайнятися питанням цін на бензин

Арсеній Яценюк доручив главі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Володимиру Демчишину і главі Антимонопольного комітету України Юрію Терентьєву переговорити з операторами ринку нафтопродуктів щодо зниження цін на бензин на тлі зниження цін на нафту. Про це йдеться на Урядовому порталі.
"Ціна на нафту - в районі 30 доларів, а заправки стоять на тих же цінових параметрах, на яких стояли місяць тому. Треба провести зустріч з операторами ринку, - сказав Яценюк. - Це не адміністративний тиск. Є економічні передумови зменшення вартості нафтопродуктів на АЗС".
Також прем'єр-міністр України доручив голові Антимонопольного комітету напрацювати формулу ціноутворення на нафтопродукти, відштовхуючись від ціни на нафту.
"Чим нижче ціна нафти на світовому ринку, тим нижче ціна буде на автозаправній станції, і навпаки. Це повинна бути публічна, прозора формула і публічний підхід. Поки що Антимонопольний комітет України вже протягом трьох місяців не зміг це зробити. Я сподіваюся, що вони знайдуть механізми", - підкреслив глава уряду.
Раніше повідомлялося, що Володимир Демчишин 13 січня збирає нараду для обговорення з представниками українських нафтотрейдерів цін на нафту і бензин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?