Опоблок позиватиметься до Мінкульту через "чорний список"
Категорія
Політика
Дата публікації

Опоблок позиватиметься до Мінкульту через "чорний список"

Опоблок позиватиметься до Мінкульту через "чорний список"

Опозиційний блок подав позов до Окружного адміністративного суду Києва на Міністерство культури України через "чорний список", в який потрапили діячі культури РФ, повідомляє прес-служба партії.
"Приводом для подачі позову стало збільшення списку осіб, яких Міністерство культури вважає загрозою для національної безпеки України, до 83 осіб. У перелік «небезпечних» потрапили актори, які складають славу кінематографа. Серед них Наталія Варлей, Валентина Тализіна, Валентин Гафт, Дмитро Харатьян, Михайло Боярський, Жерар Депардьє та інші. Важко зрозуміти, яку загрозу для національної безпеки України несуть старі фільми з їхньою участю", - йдеться в повідомленні.
Перше засідання суду за позовом Опоблоку до Міністерства культури України щодо "чорного списку" призначено на 10 лютого.
24 грудня Міністерство культури опублікувало розширений список людей, які "становлять загрозу для національної безпеки України".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?