Данія прагне обмежити свої зобов'язання перед біженцями за допомогою нових законів
Категорія
Світ
Дата публікації

Данія прагне обмежити свої зобов'язання перед біженцями за допомогою нових законів

Данія прагне обмежити свої зобов'язання перед біженцями за допомогою нових законів
Джерело:  The Guardian

Данія може ухвалити закон, згідно з яким біженці повинні будуть віддавати свої цінності, щоб заплатити за їх розміщення при проханні про притулок. Данський уряд забезпечив парламентську більшість на користь законопроекту, який буде значно обмежувати права біженців, і, як очікується, затвердить його в парламенті в середу, 13 січня, повідомляє The Guardian.
ООН попередила, що це може призвести до страху і ксенофобії.
Законопроект говорить, що особам, які шукають притулку і прибувають з більш ніж 10 тисячами крон готівкою, доведеться використовувати надлишок в якості плати за їхнє перебування в країні, сказав данський представник уряду Маркус Кнут.
Після критики попереднього проекту закону біженці більше не будуть зобов'язані відмовитися від предметів, які несуть сентиментальну цінність, такі, як обручки, або від предметів, які вважаються необхідністю, як, наприклад, годинник. Золото в злитках може бути вилучено, але Кнут сказав, що у разі доведення сентиментальної цінності останнє слово буде за власником.
Кнут також сказав, що порівняння нового закону зі ставленням до євреїв під час Голокосту є "смішним", тому що подібні закони застосовуються до данським підданих щодо соціальних допомог.
Місцеві захисники прав біженців також попереджають, що є гірші аспекти нового закону, ніж статті, що стосуються речей біженців. Закон запобігатиме можливості надання більшості сирійських біженців притулку на період більше одного року, якщо вони не зможуть довести, що вони особисто перебувають під загрозою в Сирії. Батькам, які прибувають без своїх дітей, доведеться чекати не менше трьох років, перш ніж вони можуть звернутися щодо возз'єднання зі своєю сім'єю.
Цей крок є останньою спробою правоцентристського уряду Данії зменшити свої зобов'язання перед біженцями. Хоча Данія прийняла лише близько 20 тисяч біженців в 2015 році - 2% від загальної кількості прибулих до Європи в минулому році - уряд країни прагне зменшити приплив ще більше.
"У них дві мети: одна - відлякати людей, а друга - зробити життя якомога більш складною для тих, хто вже тут, щоб змусити їх виїхати", говорить голова організації «Refugees Welcome» в Данії Міхала Кланте Бендиксен.
Данія також нещодавно запровадила більш суворі заходи прикордонного контролю, змушуючи більше потенційних біженців повернутися назад у Німеччину, яка прийняла близько 1100000 біженців у минулому році. Німеччина також почала повертати більше мігрантів від власних південних кордонів - кількість депортованих в Австрію зросла до 200 на день в січні, порівняно з 60 у грудні, заявив австрійський уряд на цьому тижні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?