Порошенко, Меркель і Олланд обговорили виконання мінських домовленостей
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко, Меркель і Олланд обговорили виконання мінських домовленостей

Порошенко, Меркель і Олланд обговорили виконання мінських домовленостей
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом, повідомляє  прес-служба  президента.

Порошенко підкреслив неприпустимість порушення режиму тиші російськими бойовиками і недопуску спостерігачів ОБСЄ на об'єкти на окупованій території і неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону.

«Співрозмовники обговорили подальші кроки для виконання Мінських домовленостей, зокрема узгодження модальностей проведення місцевих виборів в деяких районах Донецької та Луганської областей згідно з українським законодавством та підготовку до відновлення Україною повного контролю над кордоном», - йдеться в повідомленні.

У цьому контексті Президент України підкреслив важливість зв'язків усіх кроків, передбачених мінськими угодами, до конкретних дат в 2016 році у зв'язку зі зривом РФ виконання своєї частини зобов'язань.

Петро Порошенко, Ангела Меркель і Франсуа Олланд домовилися продовжити контакти на наступному тижні.

Президент також висловив співчуття канцлеру Меркель через загибель громадян Німеччини в результаті теракту в Стамбулі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?