Екологи протестують проти спалювання вугілля замість природного газу
Категорія
Культура
Дата публікації

Екологи протестують проти спалювання вугілля замість природного газу

Екологи протестують проти спалювання вугілля замість природного газу

Екологи України об'єдналися в єдиному протесті проти спалювання урядом вугілля як альтернативи газу. На їхню думку, влада повинна повністю відмовитися від спалювання вугілля на теплоелектростанціях заради збереження навколишнього середовища, передає  DW news.


Курс уряду України на скорочення споживання природного газу та спалювання замість нього вугілля на теплових електростанціях (ТЕС) для виробництва теплової та електричної енергії привів до значного забруднення повітря, ґрунту та ґрунтових вод. Про це в ході презентації дослідження стану навколишнього середовища України заявив директор Інституту зеленої економіки, доктор економічних наук В'ячеслав Потапенко.


"Обладнання теплової енергетики істотно зношене, 90% фактично вичерпало термін експлуатації", - сказав учений.


Він повідомив, що ТЕС щорічно викидають в атмосферу "150 залізничних поїздів шкідливих речовин", що осідають в радіусі 30 км від ТЕС і негативно впливають на здоров'я людей.


В результаті Україна посідає дев'яте місце в світовому антирейтингу країн з високою смертністю і захворюваністю через забруднене повітря.


"Середній вік вугільних станцій становить 50 років, а то й більше. Коефіцієнт їх корисної дії не перевищує 46%. Вони потенційно аварійні об'єкти", - зазначає координатор проектів з енергоефективності Національного екологічного центру України Ганна Шумейко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?