14 січня має відновитися режим припинення вогню на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

14 січня має відновитися режим припинення вогню на Донбасі

14 січня має відновитися режим припинення вогню на Донбасі

Мартін Сайдік, - спеціальний представник глави ОБСЄ у складі Тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану на сході України, - після першої в 2016 році зустрічі контактної групи розповів, що після 14 січня на Донбасі повинен знову почати дотримуватися режим припинення вогню, передає  УНІАН.

"Наша робота в Мінську ведеться на тлі погіршення відносин між Росією та Україною. Це факт впливає. Я засмучений, що мої святкові побажання про режим тиші не реалізували. Сьогодні Борис Гризлов запропонував зробити ще одну спробу, і всі учасники переговорів погодилися з ним" , - сказав Сайдік.

Дипломат пояснив, що дана домовленість почне діяти з 14 січня. Представник ОБСЄ також додав, що на одному з 12 ділянок роботи з розмінування вже завершені. Повне дотримання режиму припинення вогню зіграє тут вирішальну роль.

Нагадаємо, що сьогодні в Мінську почала роботу підгрупа з політичних питань Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України. Україну на ній представляє екс-президент Леонід Кучма, РФ - Гризлов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?