Вулична художниця-феміністка додала пікантності пам'ятнику королеві Вікторії
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Вулична художниця-феміністка додала пікантності пам'ятнику королеві Вікторії

Вулична художниця-феміністка додала пікантності пам'ятнику королеві Вікторії
Джерело:  Art Ukraine

Vaj Graff - псевдонім вуличної художниці, яка зробила з пам'ятника королеві Вікторії в Брістолі провокаційний арт-об'єкт. Дівчина домалювала пам'ятнику ноги і геніталії, заявивши, що ця жінка гідна бути показаної у всій красі, передає  Art Ukraine.


Художниця-феміністка пояснює, що не збиралася паплюжити національну спадщину, а хотіла продемонструвати свою боротьбу з патріархатом в сучасному арт-світі.


«Багато ненависників називають це вандалізмом. Це не вандалізм. Ця заява. Королева Вікторія була затятою феміністкою, і я хотіла показати її у всій красі, - розповідає Vaj Graff. - В арт-світі домінують чоловіки, в стріт-арті - теж. Це факт. Я тільки показую це. Я хочу відновити баланс».


Цікаво, що неподалік від пам'ятника можна зустріти малюнок Бенксі, що демонструє оголеного чоловіка, що звисає з вікна.


«Чому Бенксі дозволено те, що не дозволяють Вікторії?» - Додає художниця. - «Брістоль любить кричати про стріт-арт, але коли з'являється щось справжнє зі справжньою ідеєю, місто не приймає це».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?