У майбутньому люди стануть схожими на качок або тюленів
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У майбутньому люди стануть схожими на качок або тюленів

У майбутньому люди стануть схожими на качок або тюленів

Метью Скіннер - палеоантрополог, і він вважає, що людина майбутнього придбає кінцівки, відмінні від тих, що ми маємо зараз, з розвиненими перетинками, і відростить здоровий шар жиру під шкірою. Нові особливості можуть розвинутися у людини в ході еволюції і стати відповіддю на підвищення глобального рівня моря, передає  lenta.ru.

Поява перетинок і скорочення волосяного покриву дозволять, зокрема, швидше пересуватися на воді.

Скіннер прогнозує подовження розміру кінцівок (і їх еволюцію в кінцівки з перетинками), як у качок, і скорочення обсягу легень (для комфортного перебування під водою). Очі людини стануть нагадувати органи зору котячих (для того, щоб краще бачити в каламутній воді).

Перетинки забезпечать більшу площу зіткнення кінцівок з водою, а за сітківкою у людини, можливо, з'явиться новий шар тканини - тапетум, який дозволить людям краще бачити в умовах низької освітленості. Крім того, у людини буде більше жирової тканини (для збереження тепла в холодній воді).

До підвищення рівня моря може призвести танення льодовиків. У результаті цього природним середовищем проживання людини стане не суша, як зараз, а морські території.

Альтернативним сценарієм Скіннер назвав людину майбутнього, що розвинеться з сучасної після падіння на Землю великого астероїда. Катастрофа призведе до занурення планети в новий льодовиковий період, в результаті чого знизиться проникність атмосфери для сонячного світла.

Недолік випромінювання від світила призведе до освітленню шкіри і волосся людини (для кращого засвоєння вітаміну D). Збільшаться ніс (для кращого прогріву холодного повітря), а також кількість волосся і розміри тіла людей (для обігріву в холодних умовах).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?