Китай має намір боротися з Ісламською державою
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай має намір боротися з Ісламською державою

Китай має намір боротися з Ісламською державою
Джерело:  The Washington Times

Китай може приєднатися до міжнародних зусиль по боротьбі з терористичною організацією Ісламська держава. У Пекіні стурбовані тим, що в джихадисти ІД записується все більше уйгурських ісламістів. Про це повідомляє The The Washington Times.
Китай може посилити антитерористичну коаліцію, але «питання, яке залишається відкритим - за кого він буде», - неоднозначно сказав один зі співрозмовників для інтернет-видання.
У Пекіні дуже стурбовані наближенням підконтрольних територій ІД до заходу країни, а саме до Сіньцзян-Уйгурського автономного району (СУАР). Жителі саме цього регіону неодноразово влаштовували теракти в Китаї.
Уйгури (китайські мусульмани, - Ред.) складають приблизно 45% усього населення СУАР, особливо щільно вони населяють південні округи району. Експерти пов'язують зростання активності терористичних угруповань з тим, що в СУАР просочуються салафіти з Близького Сходу. Саме вони вербують місцевих для навчання підривної діяльності в Афганістані. Офіційного підтвердження цієї інформації від влади КНР поки немає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?