РФ порушила обіцянки про припинення вогню на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ порушила обіцянки про припинення вогню на Донбасі

РФ порушила обіцянки про припинення вогню на Донбасі
Джерело:  news.liga.net

Учора, 13 січня, на сході України обстановка загострилася: зросла кількість обстрілів сил АТО з боку бойовиків. Про це заявив спікер Адміністрації президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє ЛІГА.net.
За добу двічі були використані міномети калібру 82 мм. Також було одне бойове зіткнення.
Після півночі не менше 18 раз окупанти порушили режим тиші. "Сили АТО в повній мірі виконують Мінські домовленості, відповідальність за порушення режиму припинення вогню повною мірою несуть бойовики", - підкреслив Мотузяник.
Бойовики обстрілювали українські позиції трохи південніше Луганського та Троїцького. І тут же був короткий бій з противником. Найнапруженіші напрямки - Зайцеве, Майорськ і Новгородське. Біля Зайцевого стріляли з мінометів, в решті бойовики використовували стрілецьку зброю і гранатомети.
Така ж ситуація була біля Донецького аеропорту: біля Опитного вівся мінометний обстріл української сторони. Також були дрібні провокації на всіх передових позиціях АТО.
У напрямку Маріуполя порушення з боку бойовиків зафіксовані трохи на схід Красногорівки і Мар'їнки. Бойовики обстрілювали зі стрілецької зброї. Біля Маріуполя на міні підірвалася вантажівка ВСУ, в результаті двоє українських військових поранені.
У напрямку Луганська обстрілів не зафіксовано.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?