З України до Китаю запустять новий маршрут «Шовкового шляху»
Категорія
Економіка
Дата публікації

З України до Китаю запустять новий маршрут «Шовкового шляху»

З України до Китаю запустять новий маршрут «Шовкового шляху»

Сьогодні, 15 січня, з Іллічівського морського порту відправляють перший експериментальний рейс за маршрутом Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай. Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на своїй сторінці в Facebook.
"Він стане новим напрямком "Шовкового шляху" і альтернативою доставки вантажів з України на ці ринки в обхід території Росії. Завдяки рішенню уряду про запуск такого поїзда українські та європейські товари потраплятимуть в країни Середньої Азії навіть за наявності санкційних обмежень на них з боку Москви. Російське транзитне і торгове ембарго не завадить транспортуванню наших вантажів на ринки Середньої Азії", - зазначив прем'єр.
Спочатку вантажі з України до Грузії доправлятимуть морем, потім - залізницею до Азербайджану. Потім - знову морем в Казахстан, а звідти - залізницею до Китаю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?