Печінка відновлюється швидше при дієті зі зниженим вмістом цукру

  |  Наука та медицина   |   Читать на русском
Печінка відновлюється швидше при дієті зі зниженим вмістом цукру
Фото: do4a.com

Шкода печінці, завдана харчуванням з високим вмістом жиру, цукру і холестерину, може бути важко зменшити, навіть якщо раціон в цілому поліпшився, показує нове дослідження вчених з Державного університету Орегона. Ця шкода може також призвести до більш серйозних проблем зі здоров’ям, таких як цироз або навіть рак, повідомляють фахівці, пише Orthodox.

За словами експертів, для більш істотного відновлення печінки споживання цукру необхідно значно знизити поряд з іншими поліпшеннями в харчуванні і регулярними фізичними вправами. Дослідники виявили, що харчування з низьким вмістом жиру і холестерину може, справді, допомогти з втратою ваги, поліпшити обмін речовин і здоров’я, але якщо в раціоні все ще присутній високий вміст цукру, відновити печінку стає значно важче. Нові результати показують, що одного тільки зменшення жирів і холестерину в раціоні, навіть якщо це допоможе вам схуднути, недостатньо. Необхідно також знизити і вміст цукру в харчуванні.

Дослідники відзначають, що ускладнення, пов’язані із запаленням печінки, рубцями і її ушкодженнями, за прогнозами, будуть провідною причиною пересадки печінки в 2020 році. Отримані результати є досить значними, тому що проблеми з печінкою, такі як безалкогольна жирова хвороба печінки, зачіпають від 10% до 35% дорослих і все більше число дітей.

Джерело: orthodox.od.ua
+5
РЕКЛАМА
Вхiд