Новий випадок Еболи виник в Сьєрра-Леоне
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Новий випадок Еболи виник в Сьєрра-Леоне

Новий випадок Еболи виник в Сьєрра-Леоне
Джерело:  BBC

Чиновники Сьєрра-Леоне підтвердили смерть від лихоманки Ебола через менше доби після того, як Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про закінчення останнього спалаху в Західній Африці, повідомляє BBC News.
Країна була оголошена вільною від вірусу 7 листопада минулого року, а регіон загалом був очищений, коли ВООЗ оголосив про закінчення спалаху в Ліберії у четвер, 14 січня. Втім, ВООЗ попереджав, що спалахи захворювання ще очікуються.
Смерть на півночі Сьєрра-Леоне сталася раніше на цьому тижні і людина, яка померла, показала позитивні результати в тесті на вірус, сказав представник тест-центру Ебола.
Прес-секретар дослідного центру Ебола Сіді Яхья Туніс повідомив BBC, що пацієнт помер в районі Тонколілі. Він їздив туди з Камбіо, недалеко від кордону з Гвінеєю. Посадові особи у сфері охорони здоров'я терміново шукають тих, хто контактував з жертвою.
Ліберія була останньою країною, в якій спостерігалася активна передача вірусу Ебола. Вона двічі була оголошена вільною від захворювання, перш ніж інфекції виникали знову. Країна вважається вільною, коли по закінченні двох інкубаційних періодів в 21 день з моменту останнього відомого випадку дається негативний результат вдруге.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?