"Невидимий батальйон". Календар на 2016 рік
Категорія
Культура
Дата публікації

"Невидимий батальйон". Календар на 2016 рік

"Невидимий батальйон". Календар на 2016 рік

Діяльність Українського жіночого фонду базується на переконанні, що забезпечення реалізації рівних прав жінок і чоловіків є запорукою справедливого, гармонійного та успішного суспільства.

У публічному дискурсі для жінок очікуються передусім ролі, пов’язані із материнством і красою. Сексистська риторика й далі продовжує бути актуальною для українських публічних осіб.

Резолюція 1325 Ради Безпеки ООН (2000) підкреслює важливість зміни бачення ролі жінок не тільки як жертв конфліктів, а й як учасниць розв’язання конфліктів і миротворчої діяльності на рівні із чоловіками.

Зараз Збройні сили України мають розроблену гендерну політику, яка відповідає загальнодержавній гендерній політиці. Однак виникає проблема із реалістичністю впровадження заявленої політики.

Результати дослідження

Результати нашого емпіричного дослідження-опитування 42-х жінок, які воюють в АТО, засвідчили, що основні проблеми, на які вказали майже всі респондентки – це проблеми їхньої можливості приймати рішення в армії. Жінки фактично не допускаються до прийняття рішень у Збройних силах. Чимало з них не є офіційно оформленими, і фактично, не мають можливості отримувати оплату за свою працю, а надалі не матимуть державних пільг, статусу учасниці бойових дій і всього, що з цього буде виходити. Інша проблема стосується того, що деякі жінки оформлені не на ті посади, якими фактично займаються. Тобто, їх обмежують, пояснюючи, що в штатних розписах немає цих посад для жінок. Окремі питання, які не обговорюються державою – це питання побутові: брак спеціалізованого медичного обслуговування для жінок, відповідних розмірів форми і взуття, незадовільні умови проживання. Фактично інфраструктура Збройних сил України облаштована під потреби чоловіків і виключає із армії жінок з їхніми специфічними потребами. Експерти опитування надали можливість ретельніше оцінити ситуацію з інтеграцією жінок у Збройні сили, доповнити думку учасниць «невидимого батальйону».

Ось календар, у якому Ви знайдете героїнь дослідження, справжніх героїнь українського війська, яких насправді в сотні разів більше:




Календар видано за сприяння Міністерства інформаційної політики України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?