Вчені виявили в людському мозку метроном, який відміряє час
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені виявили в людському мозку метроном, який відміряє час

Вчені виявили в людському мозку метроном, який відміряє час
Джерело:  Ортодокс

Група вчених з Португалії проводили дослідження людського мозку, в результаті якого виявили вбудований метроном, який відраховує час, пише  Orthodox.

Португальські вчені виявили в мозку людини метроном, здатний реагувати на відлік часу, який проводиться під час вирішення завдань з визначенням інтервалів часу. Вчені відзначають, що подібний метроном знаходиться в організмі кожної живої істоти і є життєво необхідним для складання ланцюжка поведінкових актів, таких як ходьба або людська мова.


Португальські вчені впевнені, що метроном розташований у вигляді групи нейронів, які активізуються в певній послідовності, що дозволяє мозку відміряти різні проміжки часу з вражаючою точністю. Учені проводили досліди над щурами, змушуючи їх натискати на дві кнопки, які видавали звуки довжиною 2,5 і 1,5 секунди.


В результаті досліджень вчені визначили, що в передній частині мозку розміщено смугасте тіло стріатум, яке безпосередньо впливає на визначення поведінки людини і виступає в ролі метронома.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?