Рецепт на вихідні: чилі-суп з курки з грибами (6 фото)

  |  Суспільство та культура   |   Читать на русском
Рецепт на вихідні: чилі-суп з курки з грибами (6 фото)

Інгредієнти для чилі-супу з курки з грибами:

  • курка, вагою близько 1,7 кг — 1 шт.;
  • маленька цибулина — 1-2 шт.;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • чорний перець — 10 горошин;
  • стебло селери — 1 шт.;
  • гострий перчик — 1-2 шт.;
  • нарубаний маринований халапеньйо — 4 ст.л.;
  • часник — 4 зубчики;
  • мелена зіра — 1 ч.л.;
  • мелений коріандр — 1/2 ч.л.;
  • мелений перець чилі — 1/2 ч.л. (можна пропустити, якщо не хочете занадто гостро);
  • печериці — 200 г;
  • консервована біла квасоля (червона, якщо що, теж підійде) — 1 банка;
  • консервована солодка кукурудза — 1 банка;
  • сіль за смаком;
  • лимонний сік — за смаком;
  • зелень петрушки або кінзи для подачі.


Состав

Спосіб приготування чилі-супу з курки з грибами:

Розділяємо курку на частини. Корпус і крила кладемо в каструлю, додаємо надрізану навхрест маленьку цибулину, перець-горошок, лавровий лист і сіль.

Заливаємо 2 л води, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму, знімаємо піну і варимо протягом приблизно 40 хвилин, знімаючи при необхідності піну.

З стегенець зрізаємо м’ясо, нарізаємо на невеликі шматочки. Так само ріжемо філе грудок.

Решту цибулі, селеру, часник і гострий перець дрібно рубаємо.

В іншій каструлі з товстим дном на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і селеру, смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.

Жарим лук

Додаємо гострий перець, часник і спеції. Варимо, помішуючи, ще 1 хвилину.

+ специи

Кладемо курятину, готуємо, помішуючи, поки всі шматочки не стануть матовими.

+ курица


Додаємо нарізані гриби, вливаємо бульйон, солимо за смаком. Варимо 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо квасолю і кукурудзу. Вимикаємо плиту, додаємо зелень і лимонний сік за смаком, даємо супу настоятися під кришкою 10 хвилин.

+ зелень

Подаємо.

Смачного!
+1
РЕКЛАМА
Вхiд