У Гаазі створять суд для розгляду військових злочинів в Косово
Категорія
Світ
Дата публікації

У Гаазі створять суд для розгляду військових злочинів в Косово

У Гаазі створять суд для розгляду військових злочинів в Косово

Уряд Нідерландів на прохання Євросоюзу погодився створити в Гаазі суд для розгляду справ про злочини, вчинені під час війни в Косово. Про це йдеться в повідомленні на сайті уряду Нідерландів.
Суд почне функціонувати вже в цьому році і буде розміщений у колишньому будинку Європолу. У суді розглядатимуть серйозні злочини, вчинені в 1999-2000 роках членами Визвольної армії Косово проти етнічних меншин і політичних супротивників.
Справи було вирішено розглядати за межами Косово у зв'язку з тим, що підозрювані у військових злочинах можуть розглядатися косовським суспільством як борці за свободу, тому свідки по цих справах можуть бути в небезпеці. Мова йде не про міжнародний трибунал, а про національний суд Косово, який міститиметься за межами цієї країни. Засуджені при цьому не відбуватимуть покарання в Нідерландах.
Рішення про створення суду було прийнято після консультацій ЄС з урядами Косово та Нідерландів. Євросоюз зі своїх фондів виділить кошти на фінансування установи. Зараз уряди Нідерландів і Косово уклали угоду про діяльність суду, яка ще має бути ратифікована парламентами кожної з країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?