Вже цього року по "Шовковому шляху" курсуватимуть 8 поромів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Вже цього року по "Шовковому шляху" курсуватимуть 8 поромів

Вже цього року по "Шовковому шляху" курсуватимуть 8 поромів
Джерело:  online.ua

На новому транскордонному маршруті Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай (через Каспійське і Чорне моря) вже з березня поточного року курсуватимуть з вантажами 8 поромів, передає  ONLINE.UA.

Про це заявив в Іллічівському морському порту голова правління Укрзалізниці Олександр Завгородній.

"Кожен з контейнерних поїздів, які будуть відправлятися з Іллічівського порту на борту морських поромів, буде перебувати в дорозі до Китаю 11 діб. Перехід через Чорне море до грузинського порту Батумі здійснюватимуть 8 поромів. Це два судна Болгарського морського пароплавства, в тому числі паром "Герої Севастополя", який сьогодні вирушив у рейс в Батумі, а також шість теплоходів, що належать судноплавній компанії "Укріферрі" та ПАТ "Укрзалізниця". Через Каспійське море до берегів Казахстану контейнерні поїзди будуть доставляти одинадцять поромів Каспійського морського пароплавства "КАСПАР", створеного Азербайджаном ", - зазначив Завгородній.

Як  повідомлялось  раніше, спочатку вантажі з України до Грузії будуть доставляти морем, потім - по залізниці в Азербайджан. Потім - знову морем в Казахстан, а звідти - по залізниці до Китаю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?