Вибори на Тайвані вирішать подальші відносини з Китаєм
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибори на Тайвані вирішать подальші відносини з Китаєм

Вибори на Тайвані вирішать подальші відносини з Китаєм
Джерело:  Focus Taiwan

На Тайвані сьогодні, 16 січня, проходять вибори глави адміністрації острова і законодавчого органу, повідомляє Focus Taiwan.
На пост глави адміністрації острова претендують три кандидати: Чжу Лілунь від правлячої партії Гоміньдан, Цай Інвень від Демократичної прогресивної партії і Сун Чуюй від Першої народної партії.
«Трохи більше 18,78 мільйона громадян мають право голосу в 22 містах і повітах країни», - повідомили в центральній виборчій комісії.
Від результатів сьогоднішніх виборів залежатимуть подальші відносини острова з материковим Китаєм. Вони поліпшилися після приходу до влади в 2008 році адміністрації на чолі з Ма Інцзю від партії Гоміньдан. Тоді увага була зосереджена на економічному зближенні за умови збереження політичного статус-кво. Перемога Чжу Лілунь дозволить продовжити цю політику, але поки що він другий в перегонах за результатами опитувань.
Як повідомлялося раніше, тайванська Націоналістична партія, яка перебуває в дружніх відносинах з Китаєм, ймовірно, втратить владу продемократичної опозиції, на тлі побоювань, що економіка острова під загрозою з боку Китаю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?