Санкції проти Ірану можуть бути зняті 16 січня
Категорія
Економіка
Дата публікації

Санкції проти Ірану можуть бути зняті 16 січня

Санкції проти Ірану можуть бути зняті 16 січня
Джерело:  BBC

Міжнародні санкції щодо Ірану будуть зняті в суботу, 16 січня. Про це повідомив міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф, передає ВВС Україна.
"Це стане сприятливим днем ​​для всього світу, це також сприятлива подія для регіону", - сказав глава МЗС Ірану на зустрічі з журналістами у Відні.
Очікується, що сьогодні МАГАТЕ підтвердить, що Іран виконав взяті на себе зобов'язання, після чого буде оголошено, що підписана в липні минулого року угода щодо ядерної програми Тегерана може набути чинності.
Джавад Заріф, держсекретар США Джон Керрі і глава зовнішньополітичного відомства ЄС Федеріка Могеріні проводять у Відні зустріч, на якій обговорюється досягнутий Іраном прогрес у справі виконання умов цієї угоди. Вона передбачає обмеження Іраном розробок в ядерній сфері в обмін на пом'якшення міжнародних санкцій, які завдають шкоди його економіці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?