Standard & poor's знизило суверенний кредитний рейтинг Польщі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Standard & poor's знизило суверенний кредитний рейтинг Польщі

Standard & poor's знизило суверенний кредитний рейтинг Польщі

Рейтингове агентство Standard & poor's у п'ятницю, 15 січня, знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Польщі в іноземній валюті до рівня BBB+ через дії уряду з "ослаблення інститутів", передає Deutsche Welle.
Зниження рейтингів на один щабель відображає позицію S & P з приводу останніх змін в законодавстві Польщі щодо істотного зниження "незалежності та ефективності ключових інститутів, таких як конституційний суд і суспільне мовлення".
"На наш погляд, ці заходи підривають сили польських інституцій і виходять за рамки того, яких змін політики ми очікували за підсумками загальних виборів", - йдеться в повідомленні агентства.
У Standard & poor's вважають, що перспективи для рейтингу є негативними і попереджають, що плани щодо щедрих соціальних витрат, швидше за все, принесуть деяке погіршення сильного макроекономічного польського менеджменту. В агентстві побоюються подальшого зниження незалежності та ефективності національного банку Польщі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?