У власників телефонів виявили синдром фантомної вібрації
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У власників телефонів виявили синдром фантомної вібрації

У власників телефонів виявили синдром фантомної вібрації
Джерело:  Ортодокс

Безліч користувачів мобільних телефонів страждають від так званого синдрому фантомної вібрації. Такого висновку дійшли американські дослідники, пише Orthodox.
Вам коли-небудь здавалося, що в кишені мобільний телефон дзвонив або вібрував, але в реальності він мовчав? Саме ці помилкові відчуття і називаються проявом синдрому фантомної вібрації. В ході одного дослідження за участю 290 студентів американських коледжів виявилося, що ці фантомні відчуття мають майже 90% осіб.
40% опитаних зізналися, що стикаються з ними, щонайменше, раз на тиждень. Ще одне дослідження за участю 169 працівників лікарень показало, що цей синдром відчувають 70% осіб. На думку фахівців, настільки широке поширення неправдивих відчуттів відбувається через постійний зв'язок сучасних людей зі своїми мобільниками, що народжує психічну одержимість.
"Фактично ми вже є кіборгами в цьому плані, - каже одна з жінок, опитаних дослідниками. - Телефони стали частиною нас". "Це схоже на галюцинацію, - погоджується Ренді Сміт, професор психології Metropolitan State University в Денвері, який проводив дослідження. - У нас виникає страх того, що ми пропустимо СМС, що хтось захоче нам подзвонити, але не зможе, тому що ми не відповімо".
За словами професора, СМС та повідомлення з соціальних мереж, що приходять на телефони, часто підвищують настрій. Але іноді вони перетворюються на свого роду психічну одержимість. І тоді залежність людей від власних гаджетів вже лякає. Ось чому нам краще частіше відпочивати від улюблених девайсів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?