Іран звільнив чотирьох американських полонених
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран звільнив чотирьох американських полонених

Іран звільнив чотирьох американських полонених
Джерело:  Reuters

Іранське державне телебачення оголосило в суботу, 16 січня, про звільнення чотирьох ув'язнених з подвійним громадянством, серед яких і журналіст Washington Post Джейсон Резаян, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Відповідно до наказу Верховної ради національної безпеки і національних інтересів, четверо іранських ув'язнених з подвійним громадянством були звільнені в ході обміну ув'язненими", - процитували головного прокурора Тегерана Аббаса Джафарі Долатабаді іранські новинні агентства.


Іранське новинне агентство Fars назвало імена трьох звільнених - кореспондент Washington Post Джейсон Резаян, колишній морський піхотинець Амір Хекмат і християнин пастор Саїд Абедіна.


Англомовне агентство служби новин Ісламської Республіки IRNA цитує його, повідомляючи, що звільнені ув'язнені були ірано-американцями. Сполучені Штати, у відповідь, відпустять сім іранських громадян, які зараз відбувають тюремне ув'язнення, повідомило агентство.


IRNA також повідомило, що в договір з обміну включений пункт, згідно з яким Сполучені Штати більше не будуть домагатися екстрадиції 14 іранців, підозрюваних в участі в купівлі зброї в США на постачання до Ірану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?