Прокуратура розслідує нові справи про дезертирство
Категорія
Політика
Дата публікації

Прокуратура розслідує нові справи про дезертирство

Прокуратура розслідує нові справи про дезертирство
Джерело:  NV

Військова прокуратура в Центральному районі порушила справи відносно восьми українських військових, які підозрюються у скоєнні державної зради під час служби в Джанкої під керівництвом Гавриша. Розпочато досудове розслідування, передає  ONLINE.UA  з посиланням на  Новое время.

Встановлено, що згадані військовослужбовці в період з лютого по травень 2014 року, перебуваючи на службі у військовій частині А1387, надавали іноземній державі допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, захопленні військового майна, що належить Збройним силам України та знаходилися на території зазначеної військової частини, тобто, чинили дії, спрямовані на зниження боєготовності української армії та підрив обороноздатності України.

Крім того, зазначені офіцери, порушуючи директиви Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України «Про особливості проходження військової служби військовослужбовцями Збройних Сил України, пов'язані з тимчасовою окупацією території України», не прибули у військовій частині А2656 (м.Вінниця), зробивши перехід на бік ворога в умовах окупації російськими військами території України.

В даний час дані військовослужбовці зараховані до списків особового складу Збройних Сил РФ і проходять військову службу за контрактом в авіаційній комендатурі Чорноморського флоту.

Раніше  повідомлялося  про матроса, засудженого до семи років в'язниці за дезертирство.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?