США надали Україні обладнання та засобів зв'язку на $23 млн
Категорія
Політика
Дата публікації

США надали Україні обладнання та засобів зв'язку на $23 млн

США надали Україні обладнання та засобів зв'язку на $23 млн

Згідно з даними, в аеропорту Бориспіль було вивантажено медичне обладнання та засоби зв'язку для військових на загальну суму в $23 млн. Після проходження всіх митних процедур, обладнання буде доставлено в нужденні підрозділи ЗСУ, передає  ONLINE.UA  з посиланням на  УНІАН.


У повідомленні наголошується, що мова йде про обладнання захищеного радіозв'язку на $21 млн, що дозволить українським військовим ефективно обмінюватися інформацією, не наражаючись на небезпеку, а також медичне спорядження для порятунку життів на полі бою вартістю $2 млн.


Американські інструктори зі складу Об'єднаної багатонаціональної підготовчої групи українських солдатів навчать поводженню з цим обладнанням для використання на лінії фронту.


У посольстві повідомляють, що ця партія обладнання є частиною $75-млн допомоги. При цьому наголошується, що з початку конфлікту в Україні США виділили Україні допомогу на більш ніж $260 млн, включаючи постачання бронежилетів, транспортних засобів, приладів нічного бачення і тепловізорів, медичного обладнання, важкого інженерного обладнання, портативних радіостанцій, патрульних катерів, наметів і противомінометних радарів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?