Європа братиме участь у створенні міні-шаттла для МКС
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Європа братиме участь у створенні міні-шаттла для МКС

Європа братиме участь у створенні міні-шаттла для МКС

НАСА уклала контракт з американською компанією SNC і європейським агентством ЄКА, які тепер повинні будуть спільно зайнятися виготовленням міні-шаттла для МКС. Загалом контракт обійшовся НАСА в кілька мільйонів євро, передає  ONLINE.UA, посилаючись на  lenta.ru.

До Міжнародної космічної станції Dream Chaser буде пристиковуватися за допомогою спеціального дока, розташованого в хвостовій частині корабля. Вузол буде герметичним і надаватиме можливість астронавтам заходити всередину Dream Chaser.

Зовні багаторазовий корабель нагадує зменшені апарати Space Shuttle. Його старт з землі планується проводити за допомогою ракети. Перший політ міні-шаттла намічений на 2019 рік.

У випадку, якщо корабель Dream Chaser отримає крила, які складаються, його запуск можливо здійснювати за допомогою європейської важкої ракети Ariane 5. SNC та ЄКА вже висловили свою зацікавленість у цьому.

Виробником Dream Chaser є американська компанія Sierra Nevada, яка разом зі SpaceX і Orbital ATK отримала контракт НАСА на доставку вантажів на МКС до 2024 року.

Раніше  повідомлялось, що 17 січня на МКС розпустилась перша квітка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?