Стоматологи назвали продукти, які збільшують ризик розвитку карієсу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Стоматологи назвали продукти, які збільшують ризик розвитку карієсу

Стоматологи назвали продукти, які збільшують ризик розвитку карієсу
Джерело:  Ортодокс

Уранці, коли людина чистить зуби, вже через деякий час можна виявити неприємне дихання з ротової порожнини. Це говорить про те, що нещодавно з'їдена їжа чинить прямий вплив на запах з рота, пише Orthodox.
За словами провідних стоматологів, деякі продукти харчового раціону здатні за відносно короткий час зіпсувати дихання і призвести до розвитку карієсу. Фахівці склали список тих товарів, які максимально швидко впливають на ротову порожнину людини. Перш за все, вчені виділяють часник і цибулю. Експерти радять регулярно прополіскувати рот молоком після прийому такого роду продуктів. Це дозволить нейтралізувати поганий запах з рота. Друге місце займають темні напої, такі як чорний чай і кава. Кукурудза, хрін і червоне м'ясо також потрапляють до списку тих складових, які негативно впливають на ротову порожнину людини.
Представники стоматологічних відділень вважають, що після використання перерахованих продуктів потрібно обов'язково вживати конкретних заходів задля відновленню мікрофлори. Рекомендується полоскати рот, їсти жуйку і частіше чистити зуби. В іншому випадку збільшується ризик розвитку карієсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?