Десятки загиблих у результаті авіаудару по поліцейському об'єкту в Ємені
Категорія
Події
Дата публікації

Десятки загиблих у результаті авіаудару по поліцейському об'єкту в Ємені

Десятки загиблих у результаті авіаудару по поліцейському об'єкту в Ємені
Джерело:  Associated Press

В результаті авіаудару коаліції на чолі з Саудівською Аравією, спрямованого на будівлю, яка використовується поліцією в столиці Ємену Сані, загинули, щонайменше, 20 осіб і були поранені близько 15, заявили в понеділок, 18 січня, органи безпеки, передає ONLINE.UA з посиланням на AP.
Чиновники, які лояльні до антиурядових шиїтських заколотників хуситів, сказали, що більше 30 чоловік імовірно ще перебувають у пастці під уламками сильно пошкодженої будівлі в центрі Сани. Поліцейські автомобілі, припарковані у дворі об'єкта, були знищені і ті, що були поруч із будинком, також зазнали шкоди, сказали вони.
Загиблі і поранені - це поліцейські і хусити. За словами посадовців, авіаудар стався незадовго до півночі в неділю. Сили безпеки оточили район, коли землерийне обладнання прибуло для допомоги в пошуках тіл і тих, хто залишився в живих під завалами.
Будівля частково використовувалася як точка збору сил безпеки і іноді Хуті в якості точки збірки для сил, що прямують для розгортання в іншому місці в Ємені.
Коаліція, на чолі з Саудівською Аравією, почала авіаудари проти хуситів та їхніх союзників в березні 2015-го, виступаючи на боці міжнародно визнаної влади.
Тим часомгуманітарне агентство Комплексна регіональна інформаційна мережа (IRIN), що базується в Найробі, оголосило про смерть одного з їхніх співробітників у Ємені. У заяві сказано, що 35-річний Мохаммед Алі Алмігдад Мойяллі (Almigdad Mohammed Ali Mojalli) був убитий в неділю недалеко від Сани в результаті авіаудару. Він також співпрацював із західними ЗМІ, в тому числі Voice of America і британською газетою Daily Telegraph.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?