Президент Греції звинуватив турецьку владу у сприянні мігрантській кризі
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Греції звинуватив турецьку владу у сприянні мігрантській кризі

Президент Греції звинуватив турецьку владу у сприянні мігрантській кризі
Джерело:  Укрінформ

Лідер Греції Прокопіс Павлопулос вважає, що контрабандисти людьми отримують підтримку від влади Туреччини. Про це грецький лідер сказав в інтерв'ю німецькій газеті Sueddeutsche Zeitung напередодні свого візиту до Берліна 18 січня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
"У мене є сильне побоювання, що турецькі контрабандисти людей отримують підтримку від влади. Особливо портова влада робить вигляд, ніби вони не в долі", - сказав Павлопулос, натякнувши, що у нього "є докази" і назвавши ситуацію "свого роду работоргівлею".
Політик заявив, що його Греція виплатить Туреччині свою обіцяну в рамках ЄС частку фінансової допомоги на подолання кризи біженців (загальна сума становить 3 млрд євро) лише тоді, коли та суттєво скоротить потік нелегальних мігрантів і виконає свої зобов'язання.
За словами президента Греції, Туреччина не зробила нічого, щоб зменшити потік мігрантів до Європи, а його країна підготувала Hotspots - місця для реєстрації тих, хто прибуває і збільшила число укриттів для них, незважаючи на критику Брюсселя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?