Санкції США не мають юридичної і моральної легітимності - МЗС Ірану
Категорія
Світ
Дата публікації

Санкції США не мають юридичної і моральної легітимності - МЗС Ірану

Санкції США не мають юридичної і моральної легітимності - МЗС Ірану
Джерело:  BBC

Іран засудив нові санкції, впроваджені США через балістичну ракетну програму країни, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC News.
Нові санкції Сполучених Штатів забороняють 11 юридичним та фізичним особам, пов'язаним з програмою, використовувати банківські системи США. Вони були застосовані після того, як глобальні економічні санкції щодо Ірану були зняті відповідно до договору про його ядерну програму.
У жовтні Ісламська республіка випробувала точність наведення балістичної ракети, здатної доставляти ядерні боєголовки, в порушення заборони ООН
"Ракетна зброя Ірану становить значну загрозу для регіональної і глобальної безпеки, і він продовжуватиме піддаватися міжнародним санкціям", - сказав заступник міністра з тероризму і фінансової розвідки США Адам Дж Шубін, оголошуючи про впровадження цих заходів.
Водночас іранський представник міністерства закордонних справ Хосейн Ансарі Джабер заявив в понеділок, що ракетна програма країни розроблена без здатності нести ядерну зброю, і "санкції США проти програми балістичних ракет Ірану... не мають ніякої юридичної або моральної легітимності".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?