Тепер аграріям не потрібен сертифікат на техніку
Категорія
Економіка
Дата публікації

Тепер аграріям не потрібен сертифікат на техніку

Тепер аграріям не потрібен сертифікат на техніку

Згідно з наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України №1699, що набув чинності 1 січня 2016 року, пострадянську систему стандартизації, засновану на ГОСТах, змінить європейська з використанням технічних регламентів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу міністерства.
Постачальникам і виробникам техніки для аграрної сфери більше не потрібно отримувати український сертифікат відповідності.
З переліку продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації в Україні, виключено розділ 10 - техніка сільськогосподарська. Єдиною вимогою до сільгосптехніки залишається відповідність двом технічним регламентам (обов'язковими для використання з 2016 року).
Йдеться про технічний регламент затвердження типу сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів, їх причепів і змінних причіпних машин, систем, складових частин та окремих технічних вузлів, а також технічний регламент складових частин і характеристик колісних сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів.
Як повідомлялося раніше, механізм дії тарифних квот для українських аграріїв при поставці продукції на ринки країн ЄС залишиться незмінним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?