Найбагатші 62 людини мають достаток, рівний всьому бідному населенню світу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Найбагатші 62 людини мають достаток, рівний всьому бідному населенню світу

Найбагатші 62 людини мають достаток, рівний всьому бідному населенню світу

Всього 62 людини, 53 з яких чоловіки, мають багатство в розмірі, рівному достатку бідної частини населення світу, а найбагатший 1% населення планети має у володінні більше, ніж інші 99% разом узяті, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.
Доповідь під назвою "Економіка для 1%" випущена міжнародною організацією по боротьбі з бідністю Oxfam в понеділок, 18 січня, напередодні Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) в Давосі, Швейцарія, де будуть присутні понад 40 глав держав і урядів.
Oxfam виявила, що з 2010 року статки 62 найбагатших людей, відповідно до переліку мільярдерів журналу Forbes, зросли на 44%, в той час як достаток 3,5 млрд бідних людей впав на 41%. Середній річний дохід найбідніших 10% зріс менш ніж на $3 на рік протягом останніх 25 років.
"Стрімка нерівність створила світ, в якому 62 людини володіють таким багатством, як і вся бідна половина населення світу", - сказало агентство з боротьби з бідністю.
Висновки підкріплені прогнозом- зробленим організацією перед зустріччю в Давосі 2015 - що найбагатший 1% скоро матиме більше, ніж найбідніша половина населення планети. Незважаючи на зусилля світових лідерів по боротьбі з нерівністю, "розрив між багатими і рештою різко зріс в останні 12 місяців", повідомляє Oxfam.
У відповідь на зростання нерівності між багатими і бідними Oxfam виступив з вимогою покласти край податковим укриттям. "Це не дає уряду цінні ресурси, необхідні для боротьби з бідністю та нерівністю", - йдеться в доповіді організації.
За оцінками Oxfam, 30% всіх африканських фінансових багатств, ймовірно, перебувають у морі і коштують приблизно $14 млрд у вигляді недоотриманих податкових надходжень щорічно. Організація вважає, що досягнення належного рівня податків буде "життєво важливо", якщо світові лідери виконають поставлену у вересні минулого року мету з ліквідації крайньої убогості до 2030 року.
Відзначається також, що більшість низькооплачуваних працівників по всьому світу складають жінки і навіть на найвищих рівнях жінки погано представлені - серед 62 найбагатших людей всього дев'ять жінок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?