На ціну бензину значно впливає його закупівельна вартість
Категорія
Економіка
Дата публікації

На ціну бензину значно впливає його закупівельна вартість

На ціну бензину значно впливає його закупівельна вартість

Частка податків у загальній вартості палива, що продається в мережах АЗС в Україні, займає більше третини і варіюється від 32,9% до 40,6% залежно від виду палива, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звіт Міністерства енергетики та вугільної промисловості.
Зокрема, сумарні податки в структурі бензину А-92 складають 7,67 гривні за літр, або 40,6% від його вартості, бензину А-95 - 7,89 гривні за літр, або 40,1% від його вартості, дизельного палива - 5,26 гривні за літр, або 32,9% від його вартості.
За даними Міненерговугілля, значний вплив на ціну палива на АЗС чинить також закупівельна вартість палива, яка в структурі вартості займає близько 38%. Зокрема, закупівельна вартість бензину А-92 у другій декаді січня складає 7,15 гривні за літр, або 37,8% від загальної вартості, бензину А-95 (Євро-5) - 7,57 гривні за літр, або 38, 5% від загальної вартості, дизельного палива - 6,07 гривні за літр, або 37,5% від загальної вартості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?