Майбутні процесори будуть сумісні тільки з Windows 10 і вище
Категорія
Технології
Дата публікації

Майбутні процесори будуть сумісні тільки з Windows 10 і вище

Майбутні процесори будуть сумісні тільки з Windows 10 і вище
Джерело:  itc.ua

Компанія Microsoft продовжує агресивно просувати свою нову ОС Windows 10, це торкнеться і корпоративних клієнтів, які приносять більшу частину доходів компанії. Зазвичай такі клієнти довгий час використовують старі версії ОС і не поспішають оновлюватися через налагодженість ПО і внутрішніх корпоративних процесів, але це Microsoft не бентежить. Вона оголосила про те, що підтримка процесорів наступних поколінь буде реалізована тільки для Windows 10 і при майбутній покупці комп'ютера або ноутбука з новим "залізом", користувач буде змушений користуватися Windows 10, пише ITC.ua.
Операційні системи Windows 7 і Windows 8.1, будуть підтримуватися до 14 січня 2020 і 10 січня 2023 відповідно, але підтримка буде здійснюватися тільки для платформ попереднього покоління. Нові платформи і процесори, у тому числі Intel Kaby Lake, AMD Bristol Ridge і Qualcomm 8996, будуть повністю підтримуватися тільки на Windows 10. Під це рішення потрапляють і системи на Intel шостого покоління Skylake. Всі нові пристрої на базі цих процесорів повинні будуть використовувати Windows 10, тільки в цьому випадку вони отримають повноцінну програмну підтримку від Microsoft.
Для корпоративних клієнтів буде деяка відстрочка: певний список рішень на базі Skylake, які будуть підтримуватися при використанні операційних систем Windows 7 і 8.1 протягом наступних 18 місяців, до 17 липня 2017 року. Після цього для Windows 7 і 8.1 на таких системах будуть випускатися лише найбільш критичні оновлення. Тож основних варіантів розвитку подій всього два: або поступово переходити на Windows 10, або використовувати системи на попередніх поколіннях процесорів Haswell або Broadwell, які продовжать отримувати повноцінну підтримку більш старих операційних систем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?