Пакистан закликає Саудівську Аравію та Іран до переговорів
Категорія
Світ
Дата публікації

Пакистан закликає Саудівську Аравію та Іран до переговорів

Пакистан закликає Саудівську Аравію та Іран до переговорів
Джерело:  Associated Press

Делегація вищого рівня Пакистану після відвідин Саудівської Аравії в понеділок, 18 січня, закликала до відкриття лінії переговорів між королівством і його конкурентом Іраном, сказали пакистанські чиновники, передає ONLINE.UA з посиланням на AP.
Візит відбувається в спробі посередництва Пакистану в суперечці між Ер-Ріяд і Тегераном. Прем'єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф в супроводі головного армійського генерала Рахіла Шаріфа провів переговори в Ер-Ріяді з королем Саудівської Аравії Салманом, на яких обговорювалося питання "двостороннього співробітництва та останніх регіональних подій", говорить офіційне новинне агентство Саудівської Аравії Saudi Press Agency.
Прем'єр-міністр Пакистану, міністр закордонних справ і генерали взяли участь в обіді, організованому королем Саудівської Аравії, на якому також був присутній наслідний принц, який є міністром оборони, а також міністри фінансів і закордонних справ.
МЗС Пакистану каже, що Ісламабад глибоко стурбований недавньою ескалацією напруженості між Саудівською Аравією та Іраном. Країни були суперниками протягом багатьох років, але нинішня напруженість загострилася після страти Саудівською Аравією видного шиїтського священнослужителя, який був відвертим опозиціонером. Після того, як протестуючі штурмували посольство Саудівської Аравії в Ірані, Ер-Ріяд оголосив про розрив дипломатичних відносин з Тегераном на знак протесту.
Глава армії Шаріф підкреслив необхідність переговорів між двома країнами, відповідно з урядом і службами безпеки, які були присутні на засіданні.
Пакистанські офіційні особи направляються до Тегерана у вівторок, щоб зустрітися з президентом Ірану Хассаном Рухані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?