У МЗС закликали ЄС не допустити будівництва нових газопроводів в обхід України
Категорія
Політика
Дата публікації

У МЗС закликали ЄС не допустити будівництва нових газопроводів в обхід України

МЗС України
У МЗС закликали ЄС не допустити будівництва нових газопроводів в обхід України

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів у Брюсселі зустріч з віце-президентом ЄК з питань Енергетичного Союзу Марошем Шефчовічем, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС України.
"В рамках обговорення питань співробітництва між Україною та ЄС у сфері енергетики сторони обмінялися думками про стан виконання домовленостей, досягнутих за підсумками тристоронніх консультацій щодо постачання російського газу в Україну на зимовий період 2015-2016 років", - йдеться в повідомленні.
Важлива увага була приділена питанням реформування газового сектора України, залучення європейських інвестицій в українську газотранспортну систему і необхідності подальшого збільшення реверсних поставок газу в Україну з території держав-членів ЄС.
"Павло Клімкін закликає Євросоюз залишатися солідарними з Україною і не допустити будівництва нових газопроводів в обхід України, які є політично мотивованими і не відповідають законодавству ЄС", - повідомляє МЗС.
В Єврокомісії висловили готовність до подальшої співпраці з Україною як надійним транзитером газу до Європи, зазначивши, що приведення українського енергетичного сектора у відповідність з Третім енергетичним пакетом надає додаткові можливості в цьому контексті.
Нагадаємо, після зустрічей в Єврокомісії міністр закордонних справ запевнив, що міграційна криза не вплине на безвізовий режим з ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?