Після зняття санкцій у портах Ірану з'явилися нафтотанкери
Категорія
Світ
Дата публікації

Після зняття санкцій у портах Ірану з'явилися нафтотанкери

Після зняття санкцій у портах Ірану з'явилися нафтотанкери

У Персидській затоці вперше за багато років з'явилися десядки курпних нафтотанкерів. Це видно на он-лайн картах розташування морських судів. Про це повідомляє  ONLINE.UA   посилаючись на  УНИАН.


Як відомо, 16 січня після публікації доповіді МАГАТЕ, в якій йшлося про те, що Іран виконав усі умови угоди, які передбачають заморожування його ядерної програми, пов'язані з цим міжнародні санкції проти нього були зняті.


Скасування санкцій дозволяє Ірану негайно збільшити експорт нафти - це може вплинути на ринок, де в останні місяці склався надлишок пропозиції. Світові ціни на нафту різко впали наприкінці 2015 - початку 2016 року.


Зняття санкцій також означає, що Іран отримає доступ до приблизно 50 мдрд дол, які були заморожені на його рахунках. Крім того, Іран зможе закуповувати обладнання та технології, доступ до яких йому був обмежений.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?