Влада України виконала неймовірну роботу із впровадження реформ - Федеріка Могеріні
Категорія
Політика
Дата публікації

Влада України виконала неймовірну роботу із впровадження реформ - Федеріка Могеріні

Влада України виконала неймовірну роботу із впровадження реформ - Федеріка Могеріні

У ЄС задоволені роботою української влади з просування вперед процесу реформ, які необхідно продовжувати за підтримки Європейського Союзу. Про це заявила Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні в понеділок в Брюсселі по завершенні засідання Ради ЄС з питань закордонних справ, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
«Ми підтвердили повну підтримку виконанню Мінських домовленостей. Але вперше ми сфокусувалися не тільки на Мінську, але на процесі реформ в Україні, особливо реформи судової системи, державного управління, децентралізації. Ми визнали неймовірну роботу, яку виконала українська влада за останні місяці, щоб просувати порядок денний реформ дуже конкретними кроками», - розповіла Високий представник.
Федеріка Могеріні підкреслила, що в ЄС «аплодували неймовірній роботі, яку виконала влада України за останні місяці, щоб впровадити і почати виконувати реформи». «З цього приводу у нас немає сумнівів», - зазначила вона.
За словами Федеріки Могеріні, ЄС повинен заохочувати і підтримувати цей процес, щоб він був стійким, «не змінюючи українську владу, уряд, президента, парламент, місцеву владу, але активно підтримуючи цей процес».
«(У ЄС) завжди говорили і продовжують говорити, що Мінські домовленості мають бути повністю виконані усіма сторонами. І рішення Ради минулого грудня щодо продовження санкцій для Росії на наступні шість місяців було чітким сигналом наших зобов'язань. У цьому немає ніяких сумнівів», - підкреслила Федеріка Могеріні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?