Дії столичного судді заподіяли шкоди авторитету України
Категорія
Політика
Дата публікації

Дії столичного судді заподіяли шкоди авторитету України

Дії столичного судді заподіяли шкоди авторитету України
Джерело:  president.gov.ua

Президент Петро Порошенко звільнив з посад чотирьох суддів, зокрема, суддю Печерського районного суду Києва Родіона Кірєєва, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.
Кірєєв звільнений "у зв'язку з порушенням присяги судді". За висновком Вищої ради юстиції, він під час розгляду кримінальної справи за обвинуваченням колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко безпідставно змінив запобіжний захід з підписки про невиїзд на утримання під вартою, чим допустив свавільне і незаконне позбавлення її волі.
"Ці дії судді Кірєєва призвели до порушення основоположного права людини на свободу і послужили підставою для винесення Європейським судом рішення проти України, що заподіяло шкоду авторитету судової влади та держави Україна. Зазначене рішення викликало значний суспільний резонанс. У Вищу кваліфікаційну комісію суддів надійшло понад 800 скарг від громадян", - йдеться в повідомленні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?