Економічне зростання Китаю сповільнилося вперше з 2009 року
Категорія
Економіка
Дата публікації

Економічне зростання Китаю сповільнилося вперше з 2009 року

Економічне зростання Китаю сповільнилося вперше з 2009 року
Джерело:  BBC

Економіка Китаю в 2015 році зросла на 6,9% в порівнянні з торішніми показниками в 7,3%, чим відзначила своє найповільніше зростання за останні 25 років. Подібне уповільнення востаннє було в країні після світової кризи 2007-08 років, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC News.
Зростання Китаю, який виступає основним показником світової економіки, є серйозною проблемою для інвесторів по всьому світу. Зростання на 6,9% в 2009 році, завидне за західними стандартами, було найнижчим показником Китаю за чверть століття.
Пекін встановив офіційну мету для зростання в "близько 7%" для другої за величиною економіки у світі.
Китайський прем'єр Лі Кецян сказав, що слабше зростання буде прийнятним, якщо, незважаючи на це, буде створено достатньо нових робочих місць.
Деякі спостерігачі вважають, що зростання насправді набагато менше, ніж свідчать офіційні дані, хоча Пекін заперечує завищення показників.
Аналітики кажуть, що будь-яке зростання нижче 6,8%, ймовірно, спричинить подальше стимулювання економіки. До 6,8% економічне зростання знизилося в останньому кварталі 2015 року, за даними національного бюро статистики країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?