У Німеччині пройде суд над 95-річним колишнім есесівцем
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині пройде суд над 95-річним колишнім есесівцем

У Німеччині пройде суд над 95-річним колишнім есесівцем

У німецькому суді розглянуть справу 95-річного колишнього есесівця за причетність до 3681 випадка смертей у концтаборі "Аушвіц-Біркенау" в роки Другої світової війни, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
95-річному чоловікові пред'явлено підозру у причетності до смерті 3681 людини в газових камерах. У період з 15 серпня по 14 вересня 1944 року він служив у медико-санітарній службі СС у концтаборі "Аушвіц-Біркенау". Суд над ним повинен був відбутися ще в минулому році, але засідання було скасовано через стан здоров'я обвинуваченого. Вищий земельний суд за результатами нової психіатричної експертизи визнав його "обмежено дієздатним".
Колишній есесівець вже був засуджений до трьох років ув'язнення в Польщі в 1948 році. Після відбуття покарання він повернувся до Німеччини, де займався сільським господарством.
Судовий процес призначений на 29 лютого. Хід розгляду справи залежатиме від стану здоров'я обвинуваченого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?