РФ запровадила нові обмеження для експорту українських продуктів до Азії
Категорія
Економіка
Дата публікації

РФ запровадила нові обмеження для експорту українських продуктів до Азії

РФ запровадила нові обмеження для експорту українських продуктів до Азії

Нові обмеження з боку РФ можуть призвести до повного блокування українського експорту через територію РФ в треті країни. Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України, торговий представник України Наталія Микольська, передає ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
"За нашою інформацією, Росія запровадила нові обмеження. Вони вимагають, щоб українські водії, які везуть вантажі через російську територію, в'їжджали на територію РФ тільки через пункти пропуску на українсько-російському кордоні", - сказала вона.
Наразі транзит українських товарів до третіх країн через територію РФ можливий через пункти на білорусько-російському кордоні (один пункт пропуску для залізничного транспорту, другий - для автомобільного). У Мінекономіки підрахували, що це збільшує вартість транзиту на 20-50%.
"Тепер водії українських вантажних машин, які змушені їхати через Білорусь, не можуть в'їхати на територію РФ", - зазначила Микольська.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?