СБУ затримала на хабарі чотирьох співробітників митниці Дніпропетровська
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ затримала на хабарі чотирьох співробітників митниці Дніпропетровська

СБУ
СБУ затримала на хабарі чотирьох співробітників митниці Дніпропетровська

Служба безпеки України припинила діяльність злочинної групи, до складу якої входили співробітники Дніпропетровської митниці ДФС, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.
"Вимагачі систематично вимагали гроші від приватних підприємців за безперешкодне митне оформлення вантажів. Під час багатоходової спецоперації правоохоронці затримали "на гарячому" головного інспектора Дніпропетровської митниці при отриманні 16000 гривень та головного державного інспектора митного посту «Дніпропетровськ-Індустріальний», який отримав 13,3 тисяч гривень. Проведено обшуки в службовому кабінеті заступника начальника одного з відділів митниці, де були вилучені гривні, долари США, євро і російські рублі на загальну суму 218 000 гривень, комп'ютерну техніку та інші матеріали, які долучені до кримінального провадження", - йдеться в повідомленні.
Того ж дня обшук відбувся і в приміщенні головного державного інспектора - товарознавця митниці, який вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 30 000 гривень.
Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.
Усі фігуранти затримані. Вирішується питання про обрання до затриманих запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Триває слідство.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?