Американські вчені розповіли про новий метод боротьби з депресією і стресом
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Американські вчені розповіли про новий метод боротьби з депресією і стресом

Американські вчені розповіли про новий метод боротьби з депресією і стресом
Джерело:  Ортодокс

Вчені з США знайшли новий метод боротьби з депресією і стресом. Незважаючи на те, що цей спосіб насправді не відрізняється великою оригінальністю, він дуже ефективний, пише  Orthodox.

Як стверджують дослідники з Американського центру психічних розладів, щоб привести свій емоційний стан в порядок, необхідно просто провести прибирання в квартирі. Вчені виявили, що безлад і пил в приміщенні становлять серйозну загрозу психологічному стану більшості людей.


Автори дослідження провели спеціальний експеримент, в ході якого учасники повинні були повністю очистити свої житла від непотрібного старого мотлоху. Спостереження за добровольцями показали, що в процесі збирання всі вони відчували підвищене емоційне напруження. Головним чином, це було викликано тим, що у всіх учасників вже встигла сформуватися хвороблива прихильність до всіх цих особистих речей, які насправді їм були не потрібні.


Разом з тим, в багатьох піддослідних починалася депресія від того, що вони не могли привести в порядок власні квартири. Спираючись на отримані результати дослідження, вчені прийшли до висновку, що завдяки прибиранню можна знайти гармонію з самим собою.


Також американські дослідники підкреслили, що наводити порядок у власному домі необхідно в енергійному темпі, таким чином, щоб людина могла відчувати фізичні навантаження протягом як мінімум двадцяти хвилин.


Нагадаємо, раніше дослідники з Великобританії повідомляли, що щотижневе прибирання своєї квартири або будинку в інтенсивному темпі надає відчутний позитивний вплив на психічний стан людини. Британські вчені також вважають, що проводити такі заходи необхідно не менше двадцяти хвилин.


Примітно, що фізична активність, яка не має відношення до прибирання будинку, також приносить велику користь як фізичному, так і психологічному здоров'ю, з'ясували експерти.


Результати британських учених з Медичного коледжу при Лондонському університеті показали, що люди, які займаються спортом мінімум один раз на тиждень, на 33% рідше стикаються з якими-небудь психічними порушеннями, ніж ті, хто зовсім не займається спортом. Люди, які активно наводили порядок в будинку хоча б один раз на тиждень, страждали від психічних розладів на 20% рідше, ніж ті, хто прибиранням не займався.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?