Перші результати роботи комісії з проблем опалення квартир Києва
Категорія
Економіка
Дата публікації

Перші результати роботи комісії з проблем опалення квартир Києва

Перші результати роботи комісії з проблем опалення квартир Києва

19 січня був проведений прес-брифінг щодо оплати за централізоване опалення, в ході якого зампредседателя КМДА розповів про перші результати роботи комісії з перерахунку оплати за опалення. Таким чином, майже в 400 випадках буде проведено перерахунок нарахування оплати, передає  ONLINE.UA  з посиланням на прес-службу  КМДА.


Нагадаємо, раніше  повідомлялося, що буде проводитися перерахунок оплати за опалення для тих будинків, де послуга опалення була надана неякісно. Також була надана  інформація  щодо того, як проводити перерахунок.


«З початку цього року на гарячі лінії ми отримали майже 1,5 тисячі сигналів від мешканців щодо недостатньої температури в квартирах. У кожному районі створені комісії, до яких входять фахівці теплопостачальних підприємств і житлових організацій, які обслуговують будинок. Звернення були структуровані і обрані для подальшої роботи. Загалом виявлено більше 800 будинків, де відсутні прилади обліку і люди скаржилися на неякісну послугу. За попередніми висновками, зафіксовано майже 400 випадків, де виміри температури підтвердили інформацію жителів і де необхідно зробити перерахунок. Однак значна частина обстежень не виявила температурних порушень, а в багатьох випадках люди просто не відкривали двері представникам комісії, були випадки відмов від проведення огляду приміщень», - повідомив Петро Пантелєєв.


Він зазначив, що виявлено три основні причини недогріву: недостатня температура теплоносія, розбалансування внутнішньобудінковоі системи; недостатнє утеплення самої квартири.


«В останньому випадку ми надаємо рекомендації, але перерахунок не робимо, адже якщо будинок невтеплений, то збільшення температури теплоносія не дасть бажаного результату, а тільки збільшить рахунок за спожите тепло», - сказав заступник голови КМДА.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?