Розробляється перелік товарів РФ для ембарго - Мінекономрозвитку
Категорія
Економіка
Дата публікації

Розробляється перелік товарів РФ для ембарго - Мінекономрозвитку

Розробляється перелік товарів РФ для ембарго - Мінекономрозвитку

На засіданні Кабміну 20 січня буде представлений перелік російських товарів для ембарго, який планують ввести у відповідь на торговельні санкції РФ, що набрали чинності з 1 січня 2016. На думку уряду, санкції РФ суперечать всім нормам ВТО, передає  ONLINE.UA, посилаючись на  урядовий портал.


«У відповідь на російську агресію, в тому числі, торговельну, Україна і надалі буде відстоювати свої інтереси, використовуючи всі можливі дипломатичні та юридичні інструменти. Нас підтримують європейські та інші зарубіжні партнери. Зокрема, ми вже обговорили це питання з представниками Європейської Комісії і піднімемо його на зустрічах з міністрами торгівлі США і Канади, запланованими в найближчі дні», - розповів міністр економічного розвитку і торгівлі.


При Мінекономрозвитку створили оперативний штаб реагування на застосування РФ заборон і обмежень імпорту українських товарів та їх транзиту, до якого увійшли представники профільних відомств.


За оперативною інформацією, якою володіє штаб, станом на 18 січня: ·

  • Кордон РФ (25 пунктів пропуску, 9 з них в зоні АТО) закритий для транзиту українських товарів до Казахстану. Транзит в Казахстан можливий тільки через 2 пункти пропуску на кордоні Білорусь - РФ: Червоне (автомобільний) і Смоленськ-Сортувальна (залізничний).

  • Українські автомобілі затримуються на невизначений термін на російській стороні вже після проходження білорусько-російського кордону.

  • Як виявилося, під російську заборону транзиту через кордон України - РФ потрапляють також товари з інших країн, які рухалися по території України. Кордон Білорусь - РФ не пройшли 20 вагонів з товарами з ЄС і Молдови.

  • Для українських експортерів при зміні транзитного маршруту в країни Центральної Азії через територію Білорусі і РФ "додаткове плече" через Білорусь становить від 600 до 1100 км, а транспортні витрати зростають на 23% -50% залежно від номенклатури товару.

Раніше  повідомлялося, що Україна планує відповісти на торгові обмеження РФ.


Також  публікувалася  інформація про те, що Кабмін знає як обійти санкції РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?