У зоні АТО встановлять телевежі для поширення українського радіомовлення
Категорія
Політика
Дата публікації

У зоні АТО встановлять телевежі для поширення українського радіомовлення

У зоні АТО встановлять телевежі для поширення українського радіомовлення

Міністерство інформаційної політики (МІП) продовжує свою роботу на території тимчасово окупованих областей. Таким чином, планується встановити три телевежі і локальні передавачі в зоні відсутності сигналу для розповсюдження української мови, передає  ONLINE.UA  з посиланням на  урядовий портал.


В рамках візитів моніторингової місії МІП перевіряється інформація на присутність в ефірі ліцензованої і неліцензійної української мови, у тому числі мовлення РФ і сепаратистів. Моніторингова група працюватиме уздовж всієї лінії зіткнення.


«Під час моніторингу, ми також враховуємо думку місцевого населення, безпосередньо спілкуючись, виявляємо їх переваги. Люди по-різному ставляться до новин. Більшості цікаво отримувати не тільки загальнодержавну і міжнародну інформацію, яка є практично на всіх українських телеканалах, а й інформацію від мовників з місцевими новинами, якими, в зоні АТО, є ДонТРК і ЛугТРК. Тому, при установці передавального обладнання, враховуючи думку суспільства, розширювати мережу обласних теле- і радіомовників», - передає з зони АТО радник Міністра інформаційної політики з питань функціонування телерадіомовлення.


Як  повідомлялося  раніше, в ЛНР заборонили мовлення українських каналів.


Також було  опубліковано, що на території Донбасу українське радіо відновило мовлення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?